World Travel Stories

A travel adventures stories blog.

Reizen attracties en gratis reisgidsen met DelaatTravel? Buckingham Palace is sinds de 19e eeuw de officiële residentie en het administratiekantoor van de Britse koninklijke familie in Londen en is een van de weinige overgebleven koninklijke paleizen in de wereld. Toegang voor het publiek is beperkt en exclusief, maar de moeite waard voor degenen die een bezoek regelen. Met zijn gotische torens en centrale bascule geflankeerd door dramatische hangbruggen, is Tower Bridge zowel een opmerkelijk staaltje techniek als een van de meest direct herkenbare herkenningspunten van Londen. De beroemde brug is een populair onderwerp van Londense ansichtkaarten, waardoor velen het aanzien voor London Bridge, dat eigenlijk de volgende stroomopwaarts is.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Italië officieel de Italiaanse Republiek is een Europees land dat bestaat uit eendoor de Alpen afgebakend schiereiland en omgeven door verschillende eilanden . Italië ligt in het zuid-centraal-Europa , en het wordt ook beschouwd als een deel van West-Europa . Een unitaire parlementaire republiek met als hoofdstad Rome , het land heeft een totale oppervlakte van 301.340 km 2 (116.350 vierkante mijl) en deelt landgrenzen met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en de enclavedmicrostates Vaticaanstad en San Marino . Italië heeft een territoriale exclave in Zwitserland ( Campione ) en een maritieme exclave in Tunesische wateren ( Lampedusa ). Met ongeveer 60 miljoen inwoners is Italië de derde meest bevolkte lidstaat van de Europese Unie. Ontdek nog meer info bij Vakantie gratis reisgidsen.

Beste attractieparken ter wereld: PortAventuraGa jij binnenkort naar Spanje en verblijf je aan de Costa Dorada? Reis dan zeker af naar Salou. Niet (alleen) voor het bruisende nachtleven, maar in de eerste plaats voor PortAventura. Dit themapark is het grootste themapark van Spanje en behoort tot de top 10 van best bezochte attractieparken in Europa. Het park, dat feitelijk een water- en attractiepark in één is, bestaat uit zes verschillende werelden. Elk thema is zorgvuldig doorgevoerd in attracties, restaurants en winkels. Maak kennis met de mediterrane wereld in Mediterrània, overwin het gedender van een vulkaan in Polynesië, behaal topsnelheden van 110 km per uur in de Dragon Khan in het Chinese themagebied, maak een vrije val in Mexico en trotseer wilde attracties in het Amerikaanse Far West. Voor de allerkleinsten is er SésamoAventura, waar ze kennis maken met alle Sesamstraat-figuren.

Net buiten Parijs, op ongeveer een half uurtje met de trein, ligt het Paleis van Versailles. Dit paleis en de omliggende stad ontstond in de 17de eeuw en werd eerst door koning Lodewijk XIII en vervolgens door zijn zoon Lodewijk XIV gebouwd. Ontdek hier onze tips voor je bezoek aan dit bijzondere paleis! Voor jaren verbleef het Franse hof in dit paleis en dat is nog steeds te zien aan de luxueuze objecten en de weelderige versieringen die in het paleis te zien zijn, evenals aan de prachtige tuinen van Versailles. Het paleis is hét toonbeeld van luxe en overdaad. Er zijn beroemde schilderijen en beelden te zien, kleinere paleizen in de tuinen die onder andere door Marie-Antoinette gebruikt weren, en de beroemde Galerie des Glaces, de Spiegelgalerij. Rennes is de hoofdstad van de provincie Brittannië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om de verschillende vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen die er bewaard zijn gebleven, ondanks dat een groot deel van het historisch centrum in de 18de eeuw in vlammen opging.

De Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) is een oud Romeins fort vlakbij Vaticaanstad. De burcht werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd, maar kreeg de naam Engelenburcht pas in 590. Op de plek van de burcht zou de aartsengel Michael toen tot de toenmalige Paus gekomen zijn om een einde te brengen aan de pest. Later werd de burcht een verdedigingsburcht voor Vaticaanstad en er werd zelfs een tunnel gemaakt tussen het pauselijk paleis en het Castel Sant’Angelo. Vergeet ook zeker niet naar het dakterras van de burcht te klimmen, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rome. Lezen extra details aan https://delaattravel.com/.