World Travel Stories

A travel adventures stories blog.

Best Vietnam attractions and vacation guides: If you want to get outside the city then head to Non Nuoc Beach which is around a 20 minute drive away from the center of Da Nang. The beach is regularly voted one of the most beautiful in the world and you will find white powdery sand here that backs on to azure waters. Some of the main attractions here include surfing or jet skiing and you can also spend time dining at the many seafood restaurants here. The beach sprawls for 5 kilometers along the coast and leads you all the way to the base of the Marble Mountains. The Phap Lam Pagoda is located inside a building that unfolds over two floors and is set amidst lush gardens that are dotted with sculptures of the Buddha. The pagoda is known for its relaxing and serene setting and you will find a central courtyard with a statue of the Buddha that is 1.1 meters high.

South of Da Nang, Vietnam, are the Marble Mountains. These five peaks are named after the five elements of earth, water, wind, fire and wood. The mountains are picturesque on their own, but they are also home to countless caves, some of which house incredible Buddhist sanctuaries. Some caves contain Confucian or Buddhist shrines, and others were used as sanctuaries and hospitals during the Vietnam War. Find more info on https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

One of the world’s best caving destinations, World Heritage-listed Phong Nha-Ke Bang National Park is a dramatic karst mountain formation honeycombed with huge caverns, which are home to superb stalactite and stalagmite displays. The most popular destination within the park is the Paradise Cave, which extends for a staggering 31 kilometers below ground. The yawning caverns here are truly spectacular. Tu Lan Cave is a “wet cave,” and a visit here includes swimming through the cave-systems river. The other most popular excursion is to the Phong Nha Caves, where the interior is accessed by boat. You can access Phong Nha-Ke Bang National Park from Son Trach.

Ha Long Bay, in northern Vietnam, is dotted with 1,600 limestone islands and islets and covers an area of over 1,500sqkm. Declared a UNESCO World Heritage Site in 1994, for many visitors, this surrealistic place is like something right out of a movie. Approximately a four-hour drive from downtown Hanoi, the area is also home to different kinds of limestone caves such as phreatic caves, karstic foot caves and marine notch caves. Activities include exploring the many cave formations, kayaking around rocky outcrops and watching the wildlife.

My Son lay neglected for centuries, rediscovered by French archaeologists in 1898. Ravaged by time, ironically the greatest damage occurred during the Vietnam War, however, the majority of the central complex managed to survive the bombs and some parts are being restored. Devoted to Hindu Gods, the sanctuary is comprised of more than 70 red brick and sandstone temples arranged in clusters, incorporating striking decorative carvings, stele, sculptures, and inscriptions. Today, in various states of ruin, repair, and vegetation overgrowth, My Son nevertheless is still impressive, with around 20 temple structures still standing. There’s also an interesting on-site museum; visit early morning to escape the tour groups and heat.

Located north of Greater Ho Chi Minh City, the Cu Chi Tunnels provide a more interactive historical experience for all ages (although claustrophobics should perhaps miss this one). Stretching for 100-plus miles towards former Saigon, this immense network of connecting underground tunnels was the secret HQ for the Viet Cong’s military operations during the Vietnam and Indochina wars. Of immense strategic value, the Cu Chi Tunnels played a major role in the Northern Vietnamese victory, regarded as one of their proudest wartime achievements. These historic tunnels have now been preserved and transformed into a war memorial park and hugely popular attraction. Visitors can enter two short sections of the original tunnel network, at either Ben Dinh or Ben Duoc villages, which have been restored, slightly widened and cemented. Led by guides, crawl along the deep tunnels and get a rough idea of what conditions were like and see former subterranean facilities, like the conference rooms.

For our Vietnamese guests :

Đèo Hai Van là một trong những điểm tham quan hàng đầu trong phần này của Việt Nam và nghỉ ngơi ở độ cao khoảng 500 mét so với mực nước biển. Điều này làm cho nó trở thành đường chuyền cao nhất của loại hình này ở Việt Nam và nếu bạn muốn có được tầm nhìn toàn cảnh của Da Nang thì đây là nơi để đến. Có một số điểm đánh dấu lịch sử trên đường đi khi bạn điều hướng đèo bao gồm một pháo đài sẽ được xây dựng trong thời kỳ thuộc địa Pháp cũng được sử dụng làm hầm ngầm trong Chiến tranh Việt Nam của quân đội Mỹ và Nam Việt Nam. Son Tra Mountain dịch là Núi Khỉ bằng tiếng Anh và đây là một phần của Công viên Quốc gia ngoạn mục ở Da Nang nằm ở độ cao khoảng 700 mét so với mực nước biển. Khu vực này còn được gọi là Bán đảo Son Tra và bạn sẽ tìm thấy những con đường quanh co ở đây cho vay để đi bộ cũng như đi xe đạp. Ngọn núi được đặt tên như vậy vì nó là ngôi nhà của một loài khỉ quý hiếm có tên là Red Face Monkey.

Điểm đến và kỳ nghỉ mẹo và mẹo tại Việt Nam ngay bây giờ : Hầu hết khách du lịch đến Việt Nam đều bị thu hút bởi vẻ đẹp thiên nhiên tuyệt vời của đất nước: Từ những cánh đồng lúa xanh mướt ở phía bắc đến sự nhộn nhịp hấp dẫn của đồng bằng sông Cửu Long ở phía nam. Tuy nhiên, Việt Nam cũng là một quốc gia có lịch sử lâu đời và truyền thống lâu đời. Nó có nhiều điểm tham quan lịch sử và những ngôi đền cổ. Tổng quan về những điểm thu hút khách du lịch tuyệt vời nhất ở Việt Nam.

Thủ đô của Việt Nam là nhịp tim điên cuồng của quốc gia và là một địa điểm khiến du khách bối rối nhiều như nó quyến rũ họ. Sự điên cuồng của xe máy, ô nhiễm và tiếng ồn ào liên tục của những người bán hàng rong có thể khiến một số du khách cảm thấy quá sức, nhưng nếu bạn muốn hòa mình vào cuộc sống thành phố Việt Nam, Hà Nội là nơi để làm điều đó. Khu phố cổ có rất nhiều nét quyến rũ đổ nát được cung cấp, trong khi những người hâm mộ lịch sử nên đi thẳng đến đây chỉ để xem một loạt các bảo tàng tuyệt vời. Bảo tàng Dân tộc học Việt Nam và Bảo tàng Mỹ thuật Việt Nam đều là những công trình giới thiệu tuyệt vời về nền nghệ thuật đa dạng của đất nước, trong khi Lăng Chủ tịch Hồ Chí Minh là công trình tưởng nhớ quan trọng đối với người sáng lập ra nước Việt Nam hiện đại.

Ngay phía nam là Hồ Hoàn Kiếm, một ốc đảo yên bình và xinh đẹp bất ngờ ở trung tâm – theo nghĩa đen – của Hà Nội, được trao tặng danh hiệu ‘Di tích Quốc gia Đặc biệt’. Được dịch là ‘Hồ hoàn kiếm’, Hoàn Kiếm huyền thoại luôn được người dân địa phương và khách du lịch yêu thích bất cứ lúc nào. Tuy nhiên, hãy đến vào lúc mặt trời mọc, khi người Hà Nội đổ xô đến đây để tập thể dục trên bờ hồ rợp bóng mát và vào những buổi tối cuối tuần khi những con phố xung quanh biến thành khu vực dành cho người đi bộ sôi động với hoạt động giải trí ngoài trời. Bạn không cần phải là một đứa trẻ để thưởng thức nghệ thuật múa rối nước đầy mê hoặc của Việt Nam; cái nhìn sâu sắc về văn hóa dân gian truyền thống và một trải nghiệm văn hóa kỳ lạ đến bất ngờ. khám phá hơn chi tiết trên trang web này chương trình du lịch đà nẵng 4 ngày 3 đêm.

Địa đạo Củ Chi về cơ bản là một bảo tàng chiến tranh khổng lồ mang đến cho du khách cái nhìn lén lút về cuộc sống dưới lòng đất của những người lính thời Việt Cộng. Bao gồm hơn 120 km đường hầm, chúng lần đầu tiên được bắt đầu vào khoảng năm 1948 khi Việt Cộng đang chiến đấu với Pháp. Công việc không bao giờ dừng lại và dẫn đến một bộ sưu tập lớn các đường hầm. Ngày nay, đây là một trong những điểm tham quan mang tính biểu tượng nhất của Hồ Chí Minh, nơi du khách có thể tham gia các hoạt động như đi theo các tuyến đường gây sợ hãi ngột ngạt của đội quân ngầm, bắn súng trường tấn công M16, cũng như nếm thử các bữa ăn mà những người lính ngầm đã phải sống cùng nhiều năm trước. .